Een regel of twee

Wat is dat?

29 april 2020

Het duurt maar vijf minuten en toch gaat het over het hele leven. Over liefde, over ouders, over kinderen.

De Kleine Professor en de Grote Gevolgen

15 april 2020

Je ziet hem niet, je hoort hem nauwelijks, maar bij sommige mensen is hij er altijd. Wie is de Kleine Professor? Waar komt hij vandaan en hoe zet je hem uit?

Wat zij net zei

15 april 2020

Benieuwd hoe je als minder dominante man of vrouw toch je punt kunt maken?

Wat doe je met ‘komma-sukkelzinnen’?

15 april 2020

Een van de meest hilarische momenten in de training Profilering is het moment dat iedereen zich bewust wordt van de zogenaamde 'komma-sukkelzinnen'. De wat?!

Hou je van kreeft?

15 april 2020

Wat moet je doen als de muren op je afkomen? Als je dringend behoefte hebt om je actieradius te vergroten? En wat heeft dat te maken met kreeft?

Shake, fold en rock & roll

15 april 2020

Wie kent het niet: de neiging om te veel te willen vertellen in je presentatie en de angst om niet volledig te zijn. Maar wat doe je eraan?

Eitje!

15 april 2020

Je hebt alles gecheckt. De microfoon doet het, het glaasje water staat klaar en de beamer matcht met je laptop. Laat ze maar komen.

Speech met stijl

15 april 2020

Het kerstdiner, de Nieuwjaarsborrel. Wie tikt daar tegen het glas? Ben jij dit jaar de aangewezen vrijwilliger? Versier je speech met klassieke stijlmiddelen.

Een goed begin is het halve werk

15 april 2020

'Welkom allemaal, fijn dat u er bent.' Wie zijn publiek echt vanaf het eerste moment wil meenemen, moet buiten de gebaande welkomstwoorden durven treden.

De Verschrikkelijke Autoritaire Man

15 april 2020

Wat te doen met de verschrikkelijke autoritaire man? Marjolein is een getalenteerde hoogopgeleide vrouw en toch lukt het haar niet om die droombaan te krijgen.

De verschrikkelijke...

15 april 2020

Dit is wat menigeen in dit jaargetijde overkomt: je bent terug van vakantie en relaxter dan ooit. Maar dan is het weer maandag.

De Officiersminuut, stressreductie in zestig seconden

6 april 2020

In elke training die ik geef komt ie op een gegeven moment aan bod: de Officiersminuut. Het is een onmisbaar attribuut voor iedere spreker.