Dat is pas mensenkennis!

Ik

Als kind wist ik het zeker: ik word verpleegkundige. Dat deed ik met veel plezier maar het theater riep!

Ik volgde eerst een cultureel-werk-opleiding en daarna studeerde ik aan de Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht) en de internationale theaterschool De Kleine Academie (Brussel). Daarna werd ik artistiek directeur en regisseur van jeugdtheatergroep Saga, die onder mijn leiding uitgroeide tot een internationaal vermaard gezelschap met ruim twintig medewerkers. Naast regie-ervaring heb ik zodoende een flinke dosis managementvaardigheden opgedaan. Dat versoepelde mijn overstap naar de trainingswereld. Eerst als zzp'er bij onder meer Schouten & Nelissen, Vergouwe Overduin en ICM. Ik leerde er veel maar ontdekte gaandeweg dat ik als regisseur - iemand die verhalen moet overbrengen en acteurs kan laten schitteren - toch meer en andere idee├źn had over training in profileren en presenteren.

Daarom startte ik in 2010 mijn eigen bedrijf: Valkenburg Trainingen. Sindsdien verzorgde ik honderden trainingen in spreekangstreductie, presentatie en profilering, voor uiteenlopende opdrachtgevers: van gemeenten tot de Academie voor Ambulancezorg, van advocatenbureaus tot welzijnswerk. Ondertussen volgde ik diverse opleidingen (waaronder RET, transactionele analyse, systemisch werk, zijnsori├źntatie en een driejarige coachingsopleiding). Dankzij mijn ruime ervaring in de mix van vakgebieden theater, psychologie en management kan ik bijna altijd de juiste snaar treffen. Althans, dat is wat mensen over mij zeggen.

'De trainer is iemand die precies zegt waar het op staat maar ze geeft je ook het gevoel dat je er mag zijn. Al je kwaliteiten worden in kaart gebracht. Het is nooit te veel en zij heeft de gave om je precies die plekken te wijzen die nog nodig zijn voor verdere groei, waar je op kan letten en wat je nodig hebt. Dat is pas mensenkennis!' Beleidsmedewerker