Dat is pas mensenkennis!

Ik

Als kind wist ik het zeker: ik word verpleegkundige. Dat deed ik met veel plezier maar het theater riep!

Ik volgde eerst een cultureel-werk-opleiding en daarna studeerde ik aan de Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht) en de internationale theaterschool De Kleine Academie (Brussel). Daarna werd ik artistiek directeur en regisseur van jeugdtheatergroep Saga, die onder mijn leiding uitgroeide tot een internationaal vermaard gezelschap met ruim twintig medewerkers. Naast regie-ervaring heb ik zodoende een flinke dosis managementvaardigheden opgedaan. Dat versoepelde mijn overstap naar de trainingswereld. Eerst als zzp'er bij onder meer Schouten & Nelissen, Vergouwe Overduin en ICM. Ik leerde er veel maar ontdekte gaandeweg dat ik als regisseur - iemand die verhalen moet overbrengen en acteurs kan laten schitteren - toch meer en andere ideeën had over training in profileren en presenteren.

Daarom startte ik in 2010 mijn eigen bedrijf: Valkenburg Trainingen. Sindsdien verzorgde ik honderden trainingen in spreekangstreductie, presentatie en profilering, voor uiteenlopende opdrachtgevers: van gemeenten tot de Academie voor Ambulancezorg, van advocatenbureaus tot welzijnswerk. Ondertussen volgde ik diverse opleidingen (waaronder RET, transactionele analyse, systemisch werk, zijnsoriëntatie en een driejarige coachingsopleiding). Dankzij mijn ruime ervaring in de mix van vakgebieden theater, psychologie en management kan ik bijna altijd de juiste snaar treffen. Althans, dat is wat mensen over mij zeggen.

'De trainer is iemand die precies zegt waar het op staat maar ze geeft je ook het gevoel dat je er mag zijn. Al je kwaliteiten worden in kaart gebracht. Het is nooit te veel en zij heeft de gave om je precies die plekken te wijzen die nog nodig zijn voor verdere groei, waar je op kan letten en wat je nodig hebt. Dat is pas mensenkennis!' Beleidsmedewerker

Samenwerkingspartners

Doe waar je goed in bent! Maar blijf dus ook bij je leest. Daarom vul ik mijn expertise waar nodig aan met die van anderen. Ervaren professionals die de wereld van presenteren van binnenuit kennen. Ieder van hen werkt op zijn eigen manier aan maximale zeggingskracht: in woord, beeld, gebaar of toon. Sommige van hen staan me als trainer terzijde bij omvangrijke opdrachten en kunnen me zo nodig vervangen. Ik stel ze graag aan je voor:

Maria van Dongen, trainer/acteur

Maria volgde een theateropleiding, zong in een band en schreef liedjes, studeerde ondertussen omgangskunde. Combineer die achtergrond met een zeer hoge gevoeligheid voor in contact zijn met de ander en je hebt de perfecte mix om praktijksituaties mee te oefenen. Haar feedback is eerlijk en ondersteunend.

Pim Brackenhoff, trainer/acteur

Pim begon zijn carrière met een studie algemene economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na jaren te hebben gewerkt als econoom deed hij een conservatoriumopleiding koordirectie & ensemblebegeleiding. Pim geeft al 25 jaar trainingen op het gebied van persoonlijk management; dat doet hij lichtvoetig en met veel humor.

Elizabeth Ebbink, stemcoach

Onderzoek leert dat dynamisch spreken je overtuigingskracht enorm versterkt. En ook dát kun je trainen. Elizabeth heeft daarvoor alle kennis in huis: ze studeerde zang op het Conservatorium en Psychologie. Zij leert je hoe je je eigen stem kunt vinden, ontwikkelen en verrijken. Inclusief stemanalyse en veel oefentips.

Yvonne Stoevelaar, imageconsultant

Kleding? Lekker belangrijk. Ja dus. Na een bezoek aan Yvonne ken je het effect van kleding op uitstraling. Je leert niet hoe het hóórt, maar wat bij je pást. Je krijgt een analyse van je kleding, kleurgebruik, kapsel en accessoires. En tips om je imago strategisch in te zetten.


Warm aanbevolen:

Verder beveel ik de volgende collega's van harte aan:

  • Wil je een scherpzinnige intelligente teamcoach? Kijk dan op Kathinka Fortuin
  • Wil je aansprekende teksten voor je website, nieuwsbrief, blog of column? Ga dan naar Chris Bos
  • Een creatieve huisstijl, website of illustraties? Ga naar Jeroen Schots: Scotch & Tobacco
  • Een mooie website die virusvrij blijft? Vraag dan Robin Poort van Marsvaardig

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar trainers die zich helemaal willen specialiseren in presentatietrainingen. Wij vragen een afgeronde theateropleiding, ervaring als regisseur of acteur en minimaal 3 jaar ervaring als trainer. Daarnaast heb je een gedegen basiskennis van psychologie. Je bent RET- of TA-gecertificeerd, of bent bereid daarvoor een opleiding te volgen.