Wij

'De trainer beschikt over sterke analytische vermogens en helpt je op een veilige manier vooruit te komen. Ze lijkt over een toverstaf te beschikken: zij heeft bij mij de angst voor presenteren veranderd in het leuk vinden om te presenteren.'

Soms krijg ik ontzettend aardige reacties na trainingen of coaching. Een toverstafje.
Het punt is: in mijn werk help ik deelnemers om de weg naar binnen te vinden. Hoe?

  • Ieder mens beschikt over innerlijke ruimte. Onze werkwijze is erop gericht die innerlijke ruimte te vergroten, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.
  • Tijdens onze trainingen raak je niet iets kwijt, je krijgt er iets bij! Het gaat niet om 'ergens vanaf moeten' maar om 'ergens heen willen'.
  • Ervaring leert dat een verandering niet per se groots en meeslepend hoeft te zijn. Vaak is het een beweging op de vierkante millimeter, of begint het daar in ieder geval mee. Lees anders de blog: Ver weg en dichtbij

Het is een kwestie van heel goed kijken en luisteren en heel dicht naast iemand blijven staan. Zo - en het is echt de enige manier - kun je iemands kracht horen, zien en voelen. Dan hoef ik alleen nog maar te zeggen wat ik heb waargenomen en het volgende moment houdt diegene zijn of haar hoogstpersoonlijke toverstafje in de hand. Het lijkt hocus pocus, maar er is niets magisch aan.

Zo gaat het in trainingen en in een coachingstrajecten. De crux? Leren is voor ons transformeren; dat begint met het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Echter: tips, trucs en theorie├źn geven inderdaad bruikbare kaders maar ze leiden zelden tot duurzame (gedrags)verandering. Die bereik je alleen door vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf te kijken: soms door een nieuwe vaardigheid te leren, soms door je bewust te worden van je gedrag, soms door van mindset te veranderen en soms door grondig na te gaan wat je aangeleerde reactiepatroon is geworden omdat je daar vroeger baat bij had en waarom dat patroon nu niet meer voldoet. Pas dan start het leerproces.

Daarnaast vinden we de transfer naar de praktijk cruciaal. Wij ondersteunen je daarin.

Waarom klanten ons waarderen:

We bieden je een mix van theatertechnieken, de klassieke retorica en de jongste inzichten uit psychologie, management en communicatie. Op een lichtvoetige manier brengen we je op het niveau waarop jij kunt laten zien wie je bent en waar je voor staat. Zo vergroot je je zeggingskracht, zowel qua persoonlijke uitstraling als qua een gestructureerde inhoud. En:

  • Onze groepen zijn groot genoeg om je te spiegelen aan anderen, maar klein genoeg om veel persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.
  • Kennis geeft kaders; daarom zijn alle trainingen theoretisch onderbouwd.
  • We beoefenen ons vak met liefde uit en werken ├ęcht persoonsgericht. We zoeken de kern op en zijn altijd eerlijk, ook als dat wel eens confronterend is.

Onze trainingen worden gewaardeerd met een gemiddelde van 9,3. Mooi toch?

9,3