Praten, praten en nog eens praten

Op internet barstte de discussie los: wat moeten we met de reclame van Suitsupply? Wat vinden we van die strak-in-het-pakmannen naast, op of onder nauwelijks geklede dames? Verrassend en uitdagend, of smakeloos, seksistisch en niet geschikt voor jeugdige kijkers?

De tegenstanders van deze blote billboards worden weggezet als preutse Hollanders. De voorstanders houden wel van een geintje. Bovendien, zeggen zij, als je goed kijkt is de vrouw steeds degene met de macht. En de jeugdige kijkers? Een mooi aanknopingspunt om het met je kinderen nog eens over normen en waarden te hebben.

Ik vraag me af wanneer ik dat dan nog moet doen? Ik praat me al suf met mijn kinderen. Over hoe het komt dat Wilders zo populair is. Over wat er wordt bedoeld met een kopvoddentaks, waarom er criminelen in de Tweede Kamer mogen zitten, waarom kunst afgedaan wordt als linkse hobby, waarom in de katholieke kerk zoveel ontucht is gepleegd, waarom een politieman een meisje van 12 wurgt, waarom een schedel met diamanten kunst is en of dat ethisch verantwoord is.

Voorlopig heb ik dus mijn handen vol en ik zal vast de enige niet zijn. Maar los daarvan: waar blijven de billboards met strak geklede dames en mannen in een tangaslip? En zit ik daar eigenlijk op te wachten?

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen