De spreekangst voorbij

In vijf stappen van spreekangst naar ontspannen spreken in het openbaar.

De spreekangst voorbij

'Heb jíj spreekangst?!' vragen cursisten regelmatig verbaasd aan elkaar. Geen wonder: iedereen weet toch dat spreekangst alleen verlegen mensen treft?
Dus niet. In onze trainingen krijgen we mensen die vooraf honderduit praten, maar door het ijs zakken zodra ze voor de hele groep een presentatie moeten houden. Dan worden het zenuwpezen die hun verhaal afraffelen zodat ze weer zo snel mogelijk kunnen gaan zitten. Spreekangst is niet kieskeurig, het kan iedereen overkomen, ongeacht karakter, functie of ervaring.

Herken je je hierin? Dan het goede nieuws; in twee dagen kun je definitief van je spreekangst af raken. Zeker als je tijdens en na de training veel oefent met in het begin wat kleinere presentaties van 5 minuten en dat gestaag uitbreidt naar steeds grotere presentaties. Zo geef je jezelf de kans om je spreekangst te overwinnen.

Wil je nog iets meer informatie? Lees dan de blog. [Link?]

De spreekangst voorbij is een goede voorbereiding op de training Overtuigend presenteren.

Resultaat

Spreekangst kan verschillende oorzaken hebben en kan op verschillende momenten toeslaan. In deze training krijg je steeds meer zicht op jouw specifieke vorm van spreekangst. Valkenburg Trainingen ontwikkelde daarvoor een vijfstappenmethode waarmee je jouw spreekangst terug kunt brengen tot een gezonde spanning. Je hebt meer plezier in presenteren.

Voor wie

Allereerst voor iedereen die presentaties liever voor zich uitschuift en verlost wil worden van die verlammende spreekangst. Maar ook nuttig als je bijvoorbeeld in vergaderingen, onderhandelingen of lastige gesprekken je invloed wilt vergroten en wilt staan voor wie je bent. Anderzijds: als iedereen extravert was werd het wel heel druk op het podium. Extravert worden is dan ook niet het doel van de spreekangst achter je laten. Er is immers niks mis met introvert zijn, zolang dat je maar niet belemmert om je zegje te doen op het moment dat je dat wel zou willen.

Puntsgewijs

  • Feedback op je presentatie en inzicht in hoe jouw presentatie door deskundigen wordt ervaren.
  • Systematische aanpak in vijf stappen om inzicht te krijgen waarom presenteren je zoveel spanning geeft en stressreductie door eenvoudig toe te passen ontspanningstechnieken. Je ontspant daarmee niet alleen jezelf maar ook de ander en wint vertrouwen als professional.
  • Meer controle over je presentatie door kennis over de basisprincipes van het presenteren.
  • Een haalbaar stappenplan om het geleerde in praktijk te brengen. En een telefonische nameting waarin je vragen kunt stellen over je ervaring met presenteren.

Wil je de cursus afsluiten met een officieel certificaat? Prima: we zijn een erkend opleidingsinstituut.

Praktische gegevens van De spreekangst voorbij

Tijdsbesteding: Groep: 2 dagen. En desgewenst een telefonische nameting na een maand.
Individueel: 2 x 3 uur. En een "live"nameting na een maand.
Deelnemers: Maximaal 4 deelnemers.
Locatie: Utrecht
Tijden: Van 9:30 tot 16:30
Prijs: € 995 btw-vrij, exclusief dagarrangement à € 60 per dag.

Lijkt het je wat?

Schrijf je dan in via onderstaande knop. Als we jouw reactie hebben ontvangen en je vervolgens een bevestigingsmail hebben gestuurd, ben je verzekerd van een plaats in de door jou opgegeven training. Als je nog vragen hebt, bel gerust!

Reserveer je plaats

Inschrijven voor:
Nieuwsbrief: (optioneel)

Facturatiegegevens

Overige vragen en opmerkingen

Algemene voorwaarden:
Spamcontrole:

Onze aanpak in alle trainingen

  • Veel doen! Ook voor de camera.
  • Directe feedback met respectvolle ondersteuning.
  • Vergroten van non-verbale mogelijkheden d.m.v theatertechnieken.
  • Kennis geeft kaders, dus we bieden een degelijke theoretische onderbouwing.
  • Oefenen met je eigen werksituatie en begeleiding om goede voornemens ├ęcht in de praktijk te brengen.