leuk om te presenteren!

De spreekangst voorbij

In vijf stappen van spreekangst naar ontspannen spreken in het openbaar.

'Heb jíj spreekangst?!' vragen cursisten regelmatig verbaasd aan elkaar. Geen wonder: iedereen weet toch dat spreekangst alleen verlegen mensen treft?
Dus niet. In onze trainingen krijgen we mensen die vooraf honderduit praten, maar door het ijs zakken zodra ze voor de hele groep een presentatie moeten houden. Dan worden het zenuwpezen die hun verhaal afraffelen zodat ze weer zo snel mogelijk kunnen gaan zitten. Spreekangst is niet kieskeurig, het kan iedereen overkomen, ongeacht karakter, functie of ervaring.

Herken je je hierin? Dan het goede nieuws; in twee dagen kun je definitief van je spreekangst af raken. Zeker als je tijdens en na de training veel oefent met in het begin wat kleinere presentaties van 5 minuten en dat gestaag uitbreidt naar steeds grotere presentaties. Zo geef je jezelf de kans om je spreekangst te overwinnen.

Wil je nog iets meer informatie? Lees dan de blog: De zeven grootste misverstanden over spreekangst én een kleintje.

De spreekangst voorbij is een goede voorbereiding op de training Overtuigend presenteren.

Deze training bieden we ook in-company en individueel aan

Resultaat

Spreekangst kan verschillende oorzaken hebben en kan op verschillende momenten toeslaan. In deze training krijg je steeds meer zicht op jouw specifieke vorm van spreekangst. Valkenburg Trainingen ontwikkelde daarvoor een vijfstappenmethode waarmee je jouw spreekangst terug kunt brengen tot een gezonde spanning. Je hebt meer plezier in presenteren.

Voor wie

Allereerst voor iedereen die presentaties liever voor zich uitschuift en verlost wil worden van die verlammende spreekangst. Maar ook nuttig als je bijvoorbeeld in vergaderingen, onderhandelingen of lastige gesprekken je invloed wilt vergroten en wilt staan voor wie je bent. Anderzijds: als iedereen extravert was werd het wel heel druk op het podium. Extravert worden is dan ook niet het doel van de spreekangst achter je laten. Er is immers niks mis met introvert zijn, zolang dat je maar niet belemmert om je zegje te doen op het moment dat je dat wel zou willen.

Puntsgewijs

  • Feedback op je presentatie en inzicht in hoe jouw presentatie door deskundigen wordt ervaren.
  • Systematische aanpak in vijf stappen om inzicht te krijgen waarom presenteren je zoveel spanning geeft en stressreductie door eenvoudig toe te passen ontspanningstechnieken. Je ontspant daarmee niet alleen jezelf maar ook de ander en wint vertrouwen als professional.
  • Meer controle over je presentatie door kennis over de basisprincipes van het presenteren.
  • Een haalbaar stappenplan om het geleerde in praktijk te brengen. En een telefonische nameting waarin je vragen kunt stellen over je ervaring met presenteren.

Wil je de cursus afsluiten met een officieel certificaat? Prima: we zijn een erkend opleidingsinstituut.

Praktische gegevens van De spreekangst voorbij

Tijdsbesteding: Groep: 2 dagen. En desgewenst een telefonische nameting na een maand.
Individueel: 2 x 3 uur. En een "live"nameting na een maand.
Deelnemers: Maximaal 4 deelnemers.
Locatie: Utrecht
Tijden: Van 9:30 tot 16:30
Prijs: € 995 btw-vrij, exclusief dagarrangement à € 60 per dag.

Lijkt het je wat?

Schrijf je dan in via onderstaande knop. Als we jouw reactie hebben ontvangen en je vervolgens een bevestigingsmail hebben gestuurd, ben je verzekerd van een plaats in de door jou opgegeven training. Als je nog vragen hebt, bel gerust!

Wat klanten zeggen

Anna

Ik ben zeer tevreden over de hulp die Sylvia geboden heeft. Na een telefonische intake, heb ik ruim een dagdeel een individuele training gevolgd. Sylvia gaf mij inzicht in het ontstaan van mijn spreekangst en gaf mij voldoende handvatten om een presentatie te houden welke ik een paar dagen later had. Ik heb eerder een 3-daagse scholing voor spreekangst gevolgd en ik moet zeggen dat dit dagdeel mij veel meer heeft gebracht dan die 3 dagen. De presentatie heb ik met een goed gevoel gehouden en dit heeft mij veel moed en zelfvertrouwen gegeven om er verder mee aan de slag te gaan. Ik kan deze training aanbevelen voor iedereen die kampt met spreekangst! Beoordeling: 10

Lees meer

Reserveer je plaats

Momenteel zijn er geen datums beschikbaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.