Weet waar je staat!

Profilering & invloed

Dankzij een mix van effectief communiceren en presenteren kun je je boodschap krachtig over het voetlicht brengen.

Jezelf overtuigend profileren steunt op drie pijlers: zelfkennis, het vermogen je in te leven in je toehoorder en een gestructureerd verhaal. Daarmee vergroot je je persoonlijk leiderschap. Dat is dan ook precies waar deze training over gaat.

In onze cultuur lijkt het steeds meer te gaan om grote bewegingen, hard praten en permanent uitblinken. Overtuigen is belangrijk, dat ontkennen we niet, maar pas op dat het niet grotesk wordt. De zachte kracht is net zo belangrijk. De vraag is steeds: hoe kun je - vanuit je natuurlijke houding - je zelfverzekerdheid en je gedragsrepertoire uitbreiden, en daarmee je invloed vergroten?

Deze training bieden we ook in-company en individueel aan

Resultaat

Na deze training weet je waar je voor staat en wat je kwaliteiten zijn. Je treedt je gesprekspartners zelfbewust tegemoet. Je kunt je uitstraling 'managen': je hebt je gedragsrepertoire vergroot en kiest zo nodig voor gedrag en gesprekstechnieken om anderen te beïnvloeden. Je geeft kort en bondig je kernboodschap (pitchen) en schrikt niet terug voor weerstand. Ook dan houd je je oog op de bal en het doel.

Voor wie

Voor professionals die vakinhoudelijk sterk zijn maar merken dat hun verhaal niet altijd voldoende overkomt. Die zich afvragen hoe zij hun verhaal nog beter over het voetlicht kunnen krijgen bij klanten, medewerkers of een sollicitatiecommissie. Die tools willen leren om steviger staan bij hun interactie met (lastige) anderen. Die bereid zijn hun persoonlijkheid, hun gedrag en hun normenstelsel te onderzoeken.

Puntsgewijs

  • Een uitgebreide analyse van je uitstraling maakt je bewust van de sterke en zwakke aspecten in je persoonlijke presentatie.
  • Je leert afstemmen op de ander in gedrag en taalgebruik. Je weet wat je moet doen en wat je moet laten om je gewenste uitstraling te realiseren.
  • Je leert jezelf mentaal te managen; je onderzoekt wat je weerhoudt om jezelf te profileren en welke onderliggende overtuiging je daarbij belemmert.
  • Je leert structuur in je verhaal aan te brengen, doeltreffend te communiceren en te 'pitchen'.
  • Je poetst je communicatieve vaardigheden op en leert invloed uit te oefenen op diverse communicatiestijlen.
  • Je leert assertief om te gaan met 'De Verschrikkelijke Ander' en hoe je dat gedrag kunt pareren.
  • Je hebt een flinke dosis zelfkennis opgedaan.

Wil je de cursus afsluiten met een officieel certificaat? Prima: we zijn een erkend opleidingsinstituut.

Praktische gegevens Profilering & invloed

Tijdsbesteding: Groep: 5 dagen. Doorlooptijd 10 weken. De training begint met een individueel intakegesprek waarin leerdoelen worden aangescherpt, 2 x 2 trainingsdagen. Vierde dag praktijksituaties oefenen met een acteur. En een nameting na een maand.
Individueel: 6 gesprekken van 2,5 uur en oefenen met acteur en stemcoach.
Deelnemers: Groep maximaal 6 deelnemers, minimaal 3 deelnemers.
Locatie: Utrecht
Tijden: Van 9:30 tot 16:30
Prijs: € 1995 btw-vrij. Exclusief dagarrangement à € 60 per dag.

Lijkt het je wat?

Schrijf je dan in via onderstaande knop. Als we jouw reactie hebben ontvangen en je vervolgens een bevestigingsmail hebben gestuurd, ben je verzekerd van een plaats in de door jou opgegeven training. Als je nog vragen hebt, bel gerust!

Wat klanten zeggen

Loes

In deze training combineert Sylvia het overbrengen van heel veel nuttige theorie met het behandelen van persoonlijke ervaringen en het oefenen met praktische voorbeelden. Het complete plaatje wat mij betreft. Enorm uitgebreid voor die paar dagen, maar toch vertaald naar hands-on tips. Sylvia brengt de stof helder over en is begripvol, motiverend, zeer betrokken en soms confronterend. Een goede combinatie in deze training. Ik ben heel blij dat ik hem gevolgd heb. Beoordeling: 10

Lees meer

Reserveer je plaats

Momenteel zijn er geen datums beschikbaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.