to the point en boeiend

Overtuigend presenteren

Leer de drie cruciale wetten van overtuigen en hou een ijzersterk verhaal.

Waarom zien we nog zo vaak presentaties die weinig meer zijn dan een praatje bij te veel plaatjes? Met een plichtmatige inleiding, een overvol middendeel en een zucht van verlichting tot besluit? Zonde en niet nodig. Hoe het wél moet, leer je in deze training.

Presenteren doe je niet even uit de losse pols. Toch ziet het er bij sommige mensen wel zo uit. Wat is hun geheim? Het is deels een kwestie van talent en ervaring, maar cruciaal is ook een zorgvuldige opbouw. Een goede structuur geeft houvast, voor zowel de presentator als het publiek. Zo nauwgezet als een timmerman van planken, lijm en spijkers een kast maakt, zo zorgvuldig bouw je ook je betoog op. Het begint met een ontwerp, dan maak je de onderdelen van je verhaal op maat, zet ze netjes in elkaar, en schaaft en schuurt tot alles naadloos past. Met als belangrijkste gereedschap de klassieke retorica.

Deze training bieden we ook in-company en individueel aan

Resultaat

Deze intensieve training tilt je presentaties definitief naar een hoger niveau. Je kunt snel en secuur een pakkende presentatie voorbereiden. Je weet hoe je de basisprincipes van de retorica kunt gebruiken. Je kunt adequaat inspelen op de reacties uit het publiek, want je hebt geleerd om te vertrouwen op wat je allemaal in huis hebt.
Uit je hoofd leren? Voorlezen? PowerPoint als spiekbriefje? Niet dus. We leren je hoe je je rode draad zo kunt noteren dat je tijdens je presentatie altijd een 'routeplanner' bij je hebt. Dat is het geheim van de losse pols.

Voor wie

Je verstaat je vak en geeft regelmatig presentaties of wilt dat gaan doen. De reacties stemmen je niet ontevreden, maar geven je toch het idee dat er meer in zit. Je wilt de kracht van je inhoudelijke verhaal nog beter uitbuiten en je beperken tot de kern, zodat je zeker weet dat je boodschap overkomt. Je hebt geen last van spreekangst. Toch wel? Volg dan eerst de training De spreekangst voorbij.

Puntsgewijs

  • Je krijgt een duidelijke analyse van je huidige manier van presenteren (de nulmeting).
  • Je gedragsrepertoire groeit dankzij het oefenen van (theater)technieken.
  • Je leert jezelf mentaal te managen en ontspannen voor de groep te staan.
  • Je leert de beginselen van de klassieke retorica en kunt deze toepassen.
  • Je leert hoe je een doelgroepanalyse maakt en wat dat betekent voor inhoud én hulpmiddelen.
  • Je leert een notitiesysteem waardoor je altijd een 'routeplanner' bij je hebt.
  • Je gebruikt adequaat hulpmiddelen zoals Prezi en PowerPoint en je kent het effect van 'misbruik'.
  • Je leert hoe je overeind blijft bij kritische vragen uit het publiek en hoe je hen kunt verleiden om actief mee te doen aan discussies.
  • Al doende ontwikkel je de stijl die jou kracht geeft en je gehoor overtuigt. Kortom: je weet steeds precies wat, hoe en waarom je iets zegt. Daardoor krijg je een presentatie die overtuigt en beklijft.

Wil je de cursus afsluiten met een officieel certificaat? Prima: we zijn een erkend opleidingsinstituut.

Praktische gegevens Overtuigend presenteren

Tijdsbesteding: Groep: 2 dagen; na de training desgewenst een telefonische nameting waarin je praktische vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.
Individueel: 2 x 3 uur; na de training desgewenst een telefonische nameting waarin je praktische vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.
Deelnemers: Maximaal 5 deelnemers, minimaal 2 deelnemers
Locatie: Utrecht
Tijden: Van 9:30 tot 16:30
Prijs: € 1095 btw-vrij, exclusief dagarrangement € 60 per dag.

Lijkt het je wat?

Schrijf je dan in via onderstaande knop. Als we jouw reactie hebben ontvangen en je vervolgens een bevestigingsmail hebben gestuurd, ben je verzekerd van een plaats in de door jou opgegeven training. Als je nog vragen hebt, bel gerust!

Wat klanten zeggen

Linda Verkijk

Door de kleine groep van 3 cursisten was er veel ruimte voor individuele aandacht en veel oefenen, dat was erg fijn! Sylvia is een hele fijne trainer die snel inziet welke aandacht elk individu nodig heeft. Beoordeling: 9

Maurits Dijkgraaf

directeur-way2web-software-b-v

Bij Sylvia hebben we een training gevolgd om onze presentatie boeiender te maken voor het publiek. Met haar theater achtergrond heeft ze ons geleerd hoe je van feiten meer naar emotie kan gaan. Ik heb erg veel van onze sessies geleerd en pas dit nu structureel toe in mijn presentatie. Beoordeling: 10

Lees meer

Reserveer je plaats

Momenteel zijn er geen datums beschikbaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.