Structureer je presentatie

Het geheim van presenteren uit de losse pols

Presenteren doe je niet even uit de losse pols. Toch ziet het er bij sommige mensen wel zo uit. Wat is hun geheim? Het is deels een kwestie van talent, maar cruciaal is ook een zorgvuldige opbouw. Een goede structuur geeft houvast, voor zowel de presentator als het publiek. Daarom biedt Valkenburg Trainingen deze masterclass aan waarin je in één dag alles leert over een evenwichtige opbouw van een presentatie. Zo nauwgezet als een timmerman van planken, lijm en spijkers een kast maakt, zo zorgvuldig bouw je ook je betoog op. Het begint met een ontwerp, dan maak je de onderdelen van je verhaal op maat, zet ze netjes in elkaar, en schaaft en schuurt tot alles naadloos past. Met als belangrijkste gereedschap de klassieke retorica.

Een open deur? Kan zijn, maar waarom zien we dan nog zo vaak presentaties die weinig meer zijn dan een praatje bij te veel plaatjes? Met een plichtmatige inleiding, een overvol middendeel en een zucht van verlichting tot besluit? Zonde en niet nodig. Hoe het wél moet, leer je in deze eendaagse intensieve masterclass.

Resultaat

Deze masterclass tilt je presentaties definitief naar een hoger niveau. Je kunt snel en secuur een pakkend betoog voorbereiden, op basis van een goede, logische structuur. Je weet hoe je de grondbeginselen van de retorica kunt gebruiken om je verhaallijn extra zeggingskracht te geven. Uit je hoofd leren? Voorlezen? PowerPoint als spiekbriefje? Niet dus. We leren je hoe je je rode draad zo kunt noteren dat je tijdens je presentatie altijd een ‘routeplanner’ bij je hebt. Dat is het geheim van de losse pols.

Voor wie

Je verstaat je vak en geeft regelmatig presentaties. De reacties stemmen je niet ontevreden, maar geven je toch het idee dat er meer in zit. Je wilt de kracht van je inhoudelijke verhaal nog beter uitbuiten en je beperken tot de kern, zodat je zeker weet dat je boodschap overkomt.

Heb je last van spreekangst? Volg dan eerst de training De spreekangst voorbij. Ben je een onervaren spreker? Doe dan liever de tweedaagse training Overtuigend Presenteren Heb je eerder al onze training Spreekangst of Persoonlijke Profilering gevolgd? Dan is deze masterclass een uitgelezen kans om de opbrengst daarvan op te frissen, te verdiepen en te vervolmaken.

Puntsgewijs

  • Je krijgt een duidelijke analyse van je huidige manier van presenteren (de nulmeting).
  • Je leert hoe je die kunt verbeteren met een degelijke verhaalstructuur.
  • Je leert de beginselen van de klassieke retorica en kunt deze toepassen.
  • Je leert een notitiesysteem waardoor je altijd een routeplanner bij je hebt.
  • Je leert hoe je een effectieve doelgroepenanalyse maakt, en hoe je de consequenties daarvan kunt toepassen in de vorm, inhoud én hulpmiddelen.
  • Je gebruikt adequaat hulpmiddelen als Prezi en PowerPoint én je kent het effect van ‘misbruik’ van zulk gereedschap.
  • Kortom: je weet steeds precies wat, hoe en waarom je iets zegt. Daardoor krijg je een presentatie die overtuigt en beklijft.
  • Wil je de cursus afsluiten met een officieel certificaat? Prima: we zijn een erkend opleidingsinstituut.

Hoe nu verder?

Lijkt het je wat? Schrijf je dan in via onderstaande knop. Als we jouw reactie hebben ontvangen en je vervolgens een bevestigingsmail hebben gestuurd, ben je verzekerd van een plaats in de door jou opgegeven training. Als je nog vragen hebt, bel gerust!

Praktische gegevens van Structureer je presentatie

Tijdsbesteding: 1 dag
Deelnemers: maximaal 6 deelnemers, minimaal 2 deelnemers
Locatie: Utrecht
Tijden: van 9:30 tot 16:30
Prijs: € 595,- BTW vrijgesteld, exclusief dagarrangement à € 60,-
Structureer je presentatie - aanbod 2019
Code
Dag Status
 
Neem contact op voor data in 2019

Aanmelden

"Geniaal!"
-Beleidsadviseur gemeente-