Workshop/lezingen

Valkenburg Trainingen wordt regelmatig gevraagd om een workshop of lezing te geven over presenteren, profilering of spreekangstreductie. Dat doen we voor bedrijven, instellingen, organisaties en netwerken. Daarin illustreren we onze vakkennis met actuele, herkenbare voorbeelden, die uitnodigen tot een interactieve bijeenkomst.

Twee populaire workshops zijn:

De eerste minuten

Luisteraars besluiten al in de eerste minuten van je verhaal of je geloofwaardig en deskundig bent of niet. Je moet dus direct een goede relatie leggen met je publiek. In deze workshop krijg je feedback op het effect van jou op anderen én handvatten om dat effect te sturen.

Manage je uitstraling, vergroot je invloed

In deze interactieve workshop behandelen we stapsgewijs de drie pijlers van invloed uitoefenen.

  • Aandacht voor jezelf: een scherper bewustzijn van je (non-verbale) communicatie helpt het managen van je professionele uitstraling.
  • Aandacht voor je toehoorders. Waarom een goede publieksanalyse zo belangrijk is en wat er mis kan gaan als je die stap overslaat.
  • Aandacht voor inhoud en opbouw. Een goed betoog is van het kop-romp-staarttype. Maar wat hoort waar? Aan de hand van onder andere de retorica leer je alles over structuur.