Regie & Events

Onze kernactiviteit is het geven van trainingen. Daarnaast worden we regelmatig benaderd door bedrijven of particulieren met een wens op het gebied van regie en events. Dan gaat het bijvoorbeeld om:

  • Conceptbegeleiding: van wens tot werkelijkheid, hoe werk je een idee uit tot het gewenste eindproduct?
  • Scenariobegeleiding, Spelregie en/of eindregie
  • Begeleiding van presentaties op congressen om het niveau van de sprekers naar een hoger niveau te tillen.

Voor inhoudelijke en artistieke vragen hebben wij een netwerk van professionele schrijvers, theatermakers, dramaturgen en acteurs.

Een greep uit eerdere projecten...

Nationaal Monument Kamp Vught | Voorstelling 'Ik was, jij was'
image1Nationaal Monument Kamp Vught wilde de 1269 joodse kinderen herdenken, die in 1943 door de Nazi’s op transport zijn gezet naar Sobibor. Het werd een aangrijpende familievoorstelling, die uiteindelijk meer dan 400 keer (= 40.000 toeschouwers) heeft gespeeld in Nationaal Monument Kamp Vught en daarbuiten.

Regie: Sylvia Valkenburg
Tekst: Kees van der Zwaard
Spel: Attila Bellus en Vincent Verbeek

Jacques Vriens, kinderboekenschrijver.
image2Jacques wilde graag scenariobegeleiding en eindregie van zijn voorstelling 'Het geheim van meester Jaap. Zie ook www.jacquesvriens.nl


Gemeente de Bilt  | Feestelijke presentatie van het Bilts manifest

image3Gemeente De Bilt wilde een feestelijke presentatie van Het Bilts Manifest voor burgers, betrokkenen en raadsleden. Na een brainstormsessie met de makers van het manifest rolde er een plan uit voor een wervende avond. Daarnaast gaven we een presentatietraining.

Cumulus
image4Cumulus, een welzijnsorganisatie in Utrecht, wilde een boekpresentatie organiseren. Valkenburg Trainingen heeft dat van idee tot uitvoering begeleid: het artistiek inhoudelijke programma samengesteld en training gegeven aan de sprekers.

"Op de terugweg in de auto bedacht ik dat dat de kracht van kunst is. Wat ik het mooist vond, wat blijft hangen, wat het meest blijft hangen is dat liedje, het steeds terugkomen daarvan totdat het niet meer gezongen werd."

"Ik was diep onder de indruk van jullie voorstelling. Subtiel, gevoelig. Het speelt nog steeds door mijn hoofd."

"Jullie voorstelling heeft me anders laten kijken".