Mediatraining

Mediatraining

Camera's zijn genadeloos, journalisten soms horzels. Hoe zet je ze naar je hand? Optreden in de media is op eieren lopen: een enkele uitglijder kan worden uitvergroot en je nog jaren achtervolgen. Omgekeerd kan één goed optreden leiden tot een lawine van media-aandacht en navenant succes. Binnen de ramp- en crisisbestrijding is de rol van de persvoorlichter cruciaal. Blijven burgers rustig of gaan paniekerige tweets de hele wereld over? In een rechtstreekse confrontatie met journalisten die scoops willen scoren kun je maar beter goed voorbereid zijn.

Resultaat

Tijdens deze intensieve mediatraining leer je om ook onder stressvolle omstandigheden de regie te houden over je boodschap. Je kunt je standpunt helder en bondig verwoorden. Op basis daarvan pareer je ook de lastigste vragen. Onder begeleiding van een ervaren presentator en een journalist leer je welke valkuilen je tegen kunt komen hoe je die kunt omzeilen.

Voor wie

De training is speciaal bedoeld voor mensen die namens hun organisatie het woord moeten voeren.

Puntsgewijs

  • Je performance wordt met een camera geregistreerd. De opnamen worden uitvoerig geanalyseerd en besproken.
  • Je leert verschillende interviewtechnieken hanteren en kunt in korte tijd een reactie voorbereiden voor de pers.
  • Er is veel aandacht voor non-verbale communicatie die een gezaghebbende houding ondersteunt.
  • Je leert hoe je onder druk overeind blijft. Je leert de aanvallen van opdringerige verslaggevers pareren en laat je niet verleiden tot uitspraken die je niet kunt verantwoorden.

Deze training is maatwerk. Afhankelijk van ervaring en casuïstiek bekijken we hoeveel tijd er nodig is voor ieder gewenst accent. Vooraf vindt een uitgebreide intake plaats.