profiel-460x240

Profiel

Ons vak is persoonlijke profilering en presentatie. Dan hebben we het over het raakvlak tussen communicatie en presentatie. Ons geheim? Mensen ‘in hun kracht zetten’, zodat ze stevig in hun schoenen staan om hun verhaal te doen. Op het podium, maar ook tegenover klanten, collega’s en de nieuwe directeur.

Vaak stuiten we daarbij op misverstanden. Mensen ervaren zichzelf anders dan ze overkomen. Ze hanteren verkeerde ideeën over zichzelf, over hun toehoorders, of over de wetten van communicatie. Daar kunnen we iets aan doen. Niet op recept: we schrijven niets voor, maar ontdekken en bevestigen samen met deelnemers hun sterke kanten.

  • Ieder mens beschikt over innerlijke ruimte. Onze werkwijze is erop gericht die innerlijke ruimte te vergroten, zodat iedere deelnemer het beste uit zichzelf kan halen. Dit is een diepgaand maar vreugdevol proces. En met een blijvend resultaat.
  • Tijdens onze trainingen raak je niet iets kwijt, je krijgt er iets bij! Het gaat niet om 'ergens vanaf moeten' maar om 'ergens heen willen'.
  • Ervaring leert dat een verandering niet per se groots en meeslepend hoeft te zijn. Vaak is het een beweging op de vierkante millimeter, of begint het daar in ieder geval mee.

Onze klanten waarderen ons omdat we:

Ons vak met liefde uitvoeren en écht persoonsgericht werken. We zoeken de kern op en zijn altijd eerlijk, ook als dat wel eens confronterend is.

We vinden dat iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Ook wij! Daarom bestaat onze groep uit professionals op hun vakgebied. Ervaren regisseurs, stemcoaches en imageconsultants die de wereld van presenteren van binnenuit kennen.

Leren is voor ons transformeren; we leren onze deelnemers niet alleen kennis en vaardigheden aan. Jezelf ontwikkelen doe je in onze visie niet door tips, trucs en theorieën te volgen. Duurzame (gedrags)verandering kun je alleen maar vanuit jezélf teweegbrengen. Pas dán start het leerproces.

Maatschappelijk ondernemen

Duurzaam en verantwoord ondernemen is een must, ook voor Valkenburg Trainingen. Onder duurzaam ondernemen verstaan wij: ondernemen met aandacht voor de mens, het milieu en de maatschappij waarin we functioneren.

Valkenburg Trainingen vindt het belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren. Wij steunen projecten die dicht bij ons staan. Initiatieven van organisaties die zich net als wij bezighouden met de ontwikkeling van mensen. Jong of oud, binnen of buiten de landsgrenzen: iedereen verdient de kans op een betere toekomst. Daarom hebben we onder andere een warme band met Qualitycentre, een organisatie die ondersteuning geeft aan vrouwen met een vluchtachtergrond. Maar ook organiseren we twee keer per jaar kortingsweken voor organisaties met een maatschappelijk belang, en voor ZZP-ers en particulieren voor wie het volgen van een training nodig is om hoorbaar en zichtbaar te worden maar zich dat financieel nog niet kunnen veroorloven. Een mooie manier om met onze kennis, kunde en netwerk een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Ook gaan we voor groen. Onze trainingsruimte is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Ons papier heeft het FCS-kenmerk en (bijna) alle catering is Fair Trade.

Tijdens onze trainingen raak je niet iets kwijt, je krijgt er iets bij! Het gaat niet om 'ergens vanaf moeten' maar om 'ergens heen willen'.