Lezen van uitstraling

Waarom heb je met de een meteen een klik en met de ander niet? Dat hangt van heel veel factoren af. Sommige ongrijpbaar, over andere valt best iets te zeggen. Bijvoorbeeld of je jezelf tegenover anderen een hoge of juist een lage status aanmeet. Kennis hierover vergroot je ‘klikbaarheid’. De termen ‘hoge’ en ‘lage status’ komen uit de theaterwereld. Dan gaat het niet om een maatschappelijke status maar om interactie. Bij een status horen bepaalde gedragskenmerken als houding, beweging, spiertonus, taal en stemgebruik, die ongemerkt hun effect hebben op toehoorders. Wie er oog voor heeft, kan aan de hand daarvan andermans status lezen.

Hoge statusgedrag hoort bij iemand die doet alsof hij thuis is. Mensen met overwicht zien er ontspannen uit, hebben een hoge spiertonus en nemen letterlijk veel ruimte in. Bewegingen zijn ruim en van het lichaam af. Hun ontspannen non-verbale gedrag dwingt autoriteit af. Ze hebben een lage stem, gebruiken weinig overbodige woorden en praten positief over zichzelf. Gevaar: een té hoge status kan arrogant en dominant overkomen.

Lage statusgedrag vertoont iemand die weinig ruimte inneemt. Daarmee geef je juist anderen veel ruimte, wat je vriendelijk en benaderbaar maakt. Iemand met een lage status maakt veel kleine bewegingen dichtbij zijn lichaam, kijkt eerder uit zijn ooghoeken en glimlacht veel. Praat met weinig volume en gebruikt veel ‘metataal’. Stem is hoog. Gevaar: een té lage status oogt onprofessioneel.

Het gaat hier niet om ‘goed of fout’ gedrag. Beide gedragsvormen hebben voor- en nadelen. Maar bijna iedereen heeft een voorkeur waar we zeker bij stress graag op terugvallen, ook als dat niet het effectiefst is. Stel dat je je van nature in een hoge status beweegt. Dan vinden je toehoorders je zelfbewust en doelgericht. Dat is handig als je ze wilt meenemen naar een conclusie of besluit. Wil je echter dat ze met je meedenken, dan is een lage status effectiever, anders loop je het risico dat zij stil vallen als je hen iets vraagt.

In onze trainingen kijken we naar je voorkeursgedrag. Dankzij die analyse word je je bewust van wat je doet en leer je bovendien het statusgedrag van anderen te lezen.

Wat in de praktijk het beste werkt? Voor een antwoord op die vraag hebben we bij Valkenburg Trainingen de ‘contactpositie’ geïntroduceerd. Vanuit het midden tussen ‘hoog en laag’ en ‘voor en achter’ sta je in contact met jezelf en het publiek. Je kunt switchen van hoog naar laag. Daardoor blijf je in contact met jezelf en met je publiek. En dat is geen truc, maar een wezenlijke uitbreiding van je gedragsrepertoire.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen