Toeters en bellen

preziPowerPoint is passé, daar zijn de deskundigen het wel over eens. Vrijwel niemand in het publiek veert nog op als de slideshow eindelijk begint. Wat dan? Is Prezi het antwoord, de ultieme Powerpointkiller, zoals de fans ervan beweren? Soms wel.

Prezi is beslist een gelikte online presentatietool. Een Prezi-presentatie is eigenlijk simpelweg één groot vel digitaal papier. Dat biedt de toeschouwer meteen een totaaloverzicht. Als presentator kun je inzoomen op details of uitzoomen voor overzicht. Bovendien kun je toepasselijke afbeeldingen en video’s toevoegen. Zodoende nodigt Prezi uit om meer in beelden te denken en minder in tekst. Ingewikkeld? Allesbehalve: in een kwartiertje heeft zelfs een digitale leek zijn eerste Prezi gemaakt. Kijk voor een voorbeeld van een enthousiaste gebruiker op: http://prezi.com/aegele8naski/waarom-prezi/

Helemaal geen addertjes onder het gras? Toch wel. Prezi kan veel en het is verleidelijk om al die mogelijkheden volop te gebruiken. Nog meer dan bij Powerpoint kan alles vliegen, zoomen en flitsen. Leuk voor Nickelodeon, maar niet voor een serieuze presentatie.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen