Schande!

Vroeger werden mensen aan de schandpaal genageld en bekogeld met tomaten. Nu hebben we linked in. Zomaar een misdaad:  Iemand van een gerenommeerd bedrijf houdt een presentatie tijdens een Nieuwjaarsborrel. Ik was er niet bij maar volgde de discussie erover op Linkedin. De man kreeg en plein public een regen van virtuele tomaten naar zijn hoofd. Ook zijn werkgever bleef niet buiten schot, maar kreeg de volle laag. ‘Saaie spreker, saai bedrijf.’

Wat ik daar van vind? Ten eerste dat LinkedIn niet de aangewezen plaats is voor zo’n terechtstelling. Maar opmerkelijk vind ik wel de vereenzelviging van employee en bedrijf. Anderzijds ken ik dat natuurlijk wel.  Eén verkoopster behandelt je als oud vuil en je neemt je meteen voor om nooit meer een voet in de Blokker te zetten.

Dat lijkt dus een menselijk trekje. En dat zou bedrijven te denken moeten geven. Iedere openbare presentatie van iedere werknemer draagt een risico in zich. Je kunt je rot “branden” maar één flater op een borrel en al dat werk is voor niks geweest. Waarom heeft ieder zichzelf respecterend bedrijf dan wel een PR-afdeling en een batterij communicatieadviseurs, maar niemand die presentaties stroomlijnt en bewaakt.

Daarom start ik een leergang waarin ik sleutelfiguren die verantwoordelijk zijn voor de branding van hun bedrijf opleid tot presentatiecoach. Zo’n presentatiecoach kan dan de meest voorkomende 'overtredingen' in presentaties rechtzetten en collega’s coachen in de presentatiestijl die bij hen past. Die werkwijze zorg ervoor dat voortaan iedere presentatie van iedere medewerker boeit en overtuigt.

En die afgebrande meneer van de Nieuwjaarsborrel mag ook best eens langskomen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen