2012: De kracht van het klein

 

Valkenburg_TrainingenHet jaar zit er bijna op. De laatste loodjes zijn inderdaad niet van vederlicht eendendons, maar vooruit, nog snel even een terugblik. En ja, het was een enerverend jaar. Nieuwe samenwerkingsverbanden, leuke collega's, grote spannende opdrachten en kleine verrassende klusjes. Alle open trainingen zijn dit jaar doorgegaan. De opleiding tot presentatiecoach is panklaar. Maar het belangrijkste wat ik meeneem naar 2013 is een reclametekst. “Klein. Het nieuwe groot.” Die zin blijft hangen. Klein. Het nieuwe groot. Vraag me niet welke auto, laptop of boxspring ermee wordt aangeprezen, maar de zin haakt aan bij mijn manier van werken.

Ik geloof namelijk in de kracht van klein. Een voorbeeld? Een van de deelnemers aan een incompanytraining Persoonlijke profilering is een stille, onopvallende vrouw. In de loop van de serie bijeenkomsten zie ik haar steeds meer in haar kracht komen. Ook haar collega’s raken gaandeweg onder de indruk van haar verborgen kwaliteiten. Ze blijkt heel mooi te kunnen schrijven. Ze heeft prima ideeën over de gang van zaken in het bedrijf en ze laat die steeds vaker horen. Haar wangen krijgen kleur als ze praat. Alles aan haar krijgt kleur. Ze heeft haar plek ingenomen. Een klein wonder.

En ja, daar doe ik het voor! Ik sluit het jaar af, bekaf, maar toch ook heel tevreden. Op naar 2013!

Reacties  

 
#2 marianne de raad 20-12-2012 08:10
lieve Sylvia, ik vind jou GROOTS. Dankjewel. ik hoop dat je lekker uitrust, fijne dagen en tot in het nieuwe jaar. liefs, Marianne
Citeer
 
 
#1 Mieke Loomans 20-12-2012 07:08
Hoi Sil,

Dank voor de prettige samenwerking en mooi gesproken hoor.

Fijne feestdagen

Groetjes Mieke
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen