Revolutie

Moebarak is weg, Egypte juicht. Pauw en Witteman deelden gisteravond in de feestvreugde. Ze hadden voor de gelegenheid zelfs twéé vrouwen uitgenodigd. Zodoende was de helft van hun gasten vrouw.

Dat is bijzonder. Net als in de rest van de Nederlandse tv-programma’s zijn bij Pauw en Witteman vooral mannen te zien, gemiddeld pakweg 75%. Pauw en Witteman beseffen dat best. Daarom hielden ze vorig jaar november al een Ladies Night. Handig, want toevallig speelde Ajax die avond in de Arena tegen Real Madrid. Voor één keer waren alleen vrouwen welkom in de studio. Dat wil zeggen: als publiek. De gasten waren gewoon voor tweederde mannen…

Gisteravond was het dus een historische uitzending. De twee vrouwelijke gasten waren niet alleen aanwezig, ze zetten nadrukkelijk hun stempel op het programma. Politicoloog Monique Samuel en ex-diplomaat Petra Stienen bleken vlotte sprekers, met boeiende verhalen. En omdat het feest was schikten de twee presentatoren en de twee mannelijke gasten zich in hun bijrol. Veel keus hadden ze ook niet.

O ja, Monique Samuel is Nederlands, half Egyptisch. Ze trakteerde aan het begin en aan het einde op een wervelende buikdans. Zo zagen we nu al de beste Pauw en Witteman van het jaar. Waar een revolutie al niet goed voor is.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen