Waarom staan ze daar nog?

 

valkenburg trainingen invloedHet lijkt zo achterhaald in deze digitale tijd. Toch staan ze er nog vaak. Voor de supermarkt, de boekwinkel of de bibliotheek. ‘Krantje mevrouw?’

En ja, zeg maar eens ‘nee’ tegen een gratis Volkskrant, Trouw of NRC. Dat is dus ook precies waarom ze er nog steeds staan. Ze geven een cadeautje, in de hoop een abonnement te vangen. Doe je iemand een gunst? Dan prikkel je zijn neiging iets terug te doen. Zo verkoop je papieren kranten, ook in tijden van bliksemsnel internet.

 

De zes geheimen van het overtuigen

Wederkerigheid is misschien wel het krachtigste beïnvloedingswapen, aldus Robert B. Cialdini. Zijn boek Invloed, de zes geheimen van het overtuigen is nog steeds een standaardwerk voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met communicatie en presentatie. Het staat dan ook op de aanbevolen leeslijst voor veel van onze trainingen. Dus ook voor de Opleiding tot presentatiecoach, die in september start. (Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 17 mei is er een handige samenvatting van zijn boek beschikbaar. Gratis? Allicht! )

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen