Ontspannen spreken in het openbaar?

De spreekangst voorbij

Bang om een publiek toe te spreken? Dan ben je zeker niet de enige: één op de drie mensen vindt dat eng. Geen wonder. Alle ogen zijn gericht op de spreker en het is nu eenmaal spannend om zo zichtbaar te zijn. In deze training leer je effectief om te gaan met die spanning. De spreekangst voorbij is een goede voorbereiding op de training Overtuigend presenteren.

Resultaat

Na deze training ken je de oorzaken van je spreekangst. Je kunt die plankenkoorts reduceren tot een gezonde spanning. Je kent de basisprincipes van een presentatie. Daardoor sta je ontspannen voor een groep en heb je meer plezier in presenteren.

Voor wie

Allereerst voor iedereen die presentaties liever voor zich uitschuift en verlost wil worden van die verlammende spreekangst. Maar ook nuttig als je bijvoorbeeld in vergaderingen, onderhandelingen of lastige gesprekken je invloed wilt vergroten en wilt staan voor wie je bent.

Puntsgewijs

  • Feedback op je presentatie en inzicht in hoe jouw presentatie door deskundigen wordt ervaren.
  • Systematische aanpak om inzicht te krijgen waarom presenteren je spanning geeft en stressreductie door eenvoudig toe te passen ontspanningstechnieken. Je ontspant daarmee niet alleen jezelf maar ook de ander en wint vertrouwen als professional.
  • Meer controle op je presentatie door kennis over de basisprincipes van het presenteren.
  • Een haalbaar stappenplan om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. En een telefonische nameting waarin je vragen kunt stellen over je ervaring met presenteren.

Praktische gegevens van De spreekangst voorbij

Tijdsbesteding: 2 dagen. En een telefonische nameting na een maand.
Deelnemers: maximaal 5 deelnemers, minimaal 2 deelnemers.
Locatie: Utrecht
Tijden: van 9:30 tot 16:30
Prijs: € 995,- BTW-vrij, exclusief dagarrangement á € 60,- per dag.
 
De spreekangst voorbij - aanbod 2017
Code Dag 1
Dag 2 Status
DSV1 do 26 jan do 2 feb Gesloten
DSV2
ma 27 feb ma 6 mrt Gesloten
DSV3
do 6 apr do 20 apr Gesloten
DSV4
di 30 mei di 6 juni Gesloten
DSV5
ma 3 juli ma 10 juli Gesloten
DSV6
wo 13 sep wo 20 sep Gesloten
DSV7
wo 18 okt wo 1 nov Gesloten
DSV8
di 28 nov di 12 dec Open

Aanmelden

"De trainer beschikt over sterke analytische vermogen en helpt je op een vertrouwde manier vooruit te komen. Ze lijkt over een toverstaf te beschikken: zij heeft bij mij de angst voor presenteren omgetoverd naar het leuk vinden om te presenteren.”
-Wijkcoördinator-